Hantera användare

Det finns fyra olika typer av konton i bildbanken som styr hur mycket en användare får göra.

Kontotyperna

• Administratör:
    Kan hantera användare, arkiv och använda alla funktioner i bildbanken.
  • Bildredaktör:
    Kan arbeta fritt med bildbanken men kan inte skapa användare och arkiv.
  • Läsanvändare:
    Kan se mediefiler i bildbanken, kan ladda hem och dela media men kan inte redigera.
  • Uppladdare:
    Kan inte se några bilder, utan kan enbart ladda upp mediefiler. T.ex. för externa fotografer.

Skapa konto

Du skapar ett nytt konto under Konton

1. Välj Konton under Min bildbank
  2. Skriv in önskad e-post och lösenord för kontot
  3. Välj kontotyp Bildredaktör|Läsanvändare|Uppladdare
  4. Välj Arkiv som användaren ska ha tillgång till
  5. Tryck Skapa användare

Tillgång till bilder

Om du vill att olika användare ska ha tillgång till olika mediefiler använder du dig av Arkiv.